22

aprill 2019
22.aprill 2019

Tervislik toit Jaapani moodi: 5 lihtsat ja maitsvat rooga

Foto: Pixabay
Märkus: see artikkel on üle viie aasta vana ja kuulub arhiivi.

Jaapanlaste igapäevast toidusedelit nimetatakse pika eluea dieediks. Kuigi Jaapani kokakunstis leidub tõeliselt keerukaid roogi, siis selles postituses keskendume kiiretele ja maitsvatele, ent siiski tervislikele toitudele. Loe edasi, et järgmine toidukord jaapanlaste kombel ahvatlevalt tervistavaks muuta!

Rohelise tee smuuti

Tervistavatest ainetest pakatava smuuti valmistamiseks lisa blenderisse banaani, mandlipiima ja matcha pulbrit. Viimase näol on tegu rohelise tee lehtedest hõõrutud pulbriga, mis sisaldab suurel hulgal antioksüdante. Kui soovid jaapanipärasele segule lisada veidi Lõuna-Ameerika hõngu, siis sega smuutisse kakaonibse. Sel juhul saad matcha pulbrist ja kakanibsidest eriti tugeva energialaengu, et uuele päevale julge sammuga vastu astuda!

Foto: Pixabay

Karella-kibekurgisalat

Karella-kibekurk kuulub Jaapani Okinawa piirkonna köögikunsti saladuste sekka. Salati valmistamiseks sega omavahel lemmikuid värskeid köögivilju, karella-kibekurki, tofut ja seesamikastet. Karella-kibekurki tuntakse rahvameditsiinis kui vererõhku ja kolesterooli alandava viljana. Eestis võib antud köögivilja leida eksootilisi aiasaaduseid müüvatest poodidest ja netiäridest.