15.–16. novembril toimub Tallinna Kultuurikatlas Eesti kokanduse suursündmus – Aasta Kokk ja Aasta Noorkokk 2025 võistlused, mida võib uhkusega pidada kohalikuks kokkade MM-ks ja seda juba kolmandat korda MAITSEV EESTI festivaliga samal ajal ja samas kohas. Võistlused toimuvad Eesti Peakokkade Ühenduse eestvedamisel ning kannavad sellelgi aastal tugevat sõnumit kohalikust toorainest, jätkusuutlikkusest ja piirkondade erilistest maitsetest.
Tänavused võistlused on tihedalt seotud Tartumaaga, mis kannab 2025. aastal Eesti toidupiirkonna tiitlit. Kõik kohustuslikud toorained on just Tartumaalt pärit. Sealt tuleb inspiratsioon, maitse ja ehe Eestimaa toidulugu, mis annab võistlustele tooni ja iseloomu, innustades kõigil pöörama rohkem tähelepanu taldrikutel pärinevale toorainele. Kohustuslikud toorained võistlustel on: Kallaste Kaluri haug eelroas – Peipsi järvest püütud luine ent väga kindla maitsega kala. Pearoas nõutav Järveotsa vutt on hinnatud tooraine, mis vajab peent maitsestust ja reedab oskamatu käsitleja. Magustoidu puhul saab taldrikul staariks olema Sepamäe talu särtsakas ja vitamiine täis astelpaju, mis paneb proovile vegan magustoidus kehtiva valge suhkru keelu.
Aasta Noorkokk 2025 tiitlile lähevad võistlema: Eliis Sasmil (Tartu Rakenduslik Kolledž),Pavel Volossatov (Tallinna Teeninduskool – Teko), Markus Kallas (Tartu Rakenduslik Kolledž), Dominika Lavrentieva (Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus), Regiina Allas (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool) ja Eliise Eesmaa (Rakvere Ametikool).
Aasta Kokk 2025 tiitlile lähevad võistlema: Aleksandr Kronov, Hanna-Greta Veersalu (Eesti kokkade võistkond), Jevgeni Birjukov (Restaurant Tchaikovsky), Andrus Pärnpuu (Resto Akord), Maksim Veltmander (Ecrin), Nikita Kuzjomin (Cafe Tempo) ja musta hobusena on võistlustules Paula Särekanno (Oma Maitse podcasti ja kokaraamatu autor), keda treenib Martin Meikas (restoran O2).
Võistlejaid hindab rahvusvaheline kohtunikepaneel: Thomas Riis (Taani), Katja Tuomainen (Soome), Ida Bauhn (Rootsi) ning peakohtunik Ivan Derizemlja (Eesti). Kaasa löövad ka eelmise aasta võitjad – Hugo Komp (Aasta Noorkokk 2024) ja Jevgeni Kolikov (Aasta kokk 2024).
- Võistlused toimuvad 15.–16. novembril Tallinna Kultuurikatlas toimuva MAITSEV EESTI festivali raames. Sündmus, mis toob kokku söögi ja joogi üle kauni Eestimaa, pakub põnevaid maitseid ja kohtumisi, erinevaid võistlusi ning inspiratsiooni kõigile hea toidu armastajatele.




