08

juuli 2015
08.juuli 2015

Põlvamaa rohelisema märgi toode pälvis parima toidutoote tiitli

Head uudised

GoodNews

12 sek
Foto: Tiiu Marran
Märkus: see artikkel on üle viie aasta vana ja kuulub arhiivi.

4.-5. juulil toimus Tartus esmakordselt Tartu toidufestival, mis tutvustas kohalike väikeettevõtete toodangut ning pakkus Tartu söögikohtade roogi. Esindatud olid ka Põlvamaa Rohelisema märgi ettevõtjad.

Festivali programmi ühe osana selgitas professionaalne žürii välja kogu sündmuse parima toitlustaja ja parima toote. Žüriisse kuulusid Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov ja Eesti toidu propageerija Jaan Sõrra.

Parimaks toitlustajaks hinnati seekord restoran Polpo ja parimaks toiduaineks Kalmar Mägi poolt valmistatav suitsusink, mis kannab  Põlvamaa rohelisemat märki.

Foto: Tiiu Marran

Foto: Tiiu Marran

Kalmar pakub oma talus Karaskis Lõuna-Eesti traditsiooni järgi valmistatud suitsuliha, mis on tünnis soolatud ning suitsusaunas suitsutatud. Lisaks unustamatule suitsulihaelamusele jagab Kalmar Mägi huvilistele teadmisi liha suitsutamisest ja suitsusauna saladustest. “Tõelise suitsusaunaliha pakkumise eelduseks on valmistaja meisterlikkus,” kommenteeris võitu Põlvamaa Arenduskeskuse projektikonsultant Tiiu Marran.