Esmaspäeval algab järjekorras üheksas Eesti toidu kuu kalanädal. Kaitseväe üksustes valmistavad Eesti Peakokkade Ühenduse tippkokad koos kaitseväe köögipersonaliga teenistujatele roogasid nii meie looduslike vete kaladest kui ka kohalike kalakasvanduste saagist.
Kalanädala eestvedaja Toomas Armulik selgitas, et projekt edendab nii värske loodusliku kui ka kasvanduskala tarbimist ning innustab toitlustusettevõtteid pakkuma oma menüüs senisest rohkem kalaroogi. „Tänavusel kalanädalal osalevad Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse toitlustuskompleksid Jõhvis, Tartus, Paldiskis, Tapal, Võrus ja Tallinna Miinisadamas. Teenistujate taldrikule jõuavad ahven, koha, haug, latikas, angersäga ja forell,“ rääkis Armulik.
Projekt edendab nii värske loodusliku kui ka kasvanduskala tarbimist ning innustab toitlustusettevõtteid pakkuma oma menüüs senisest rohkem kalaroogi.
Regionaal- ja põllumajandusminister Hendrik Johannes Terrase sõnul väärivad Eesti kaitseväe teenistujad igati austusavaldust, sest nemad kaitsevad meie vabadust. „Kalanädal on kummardus nii Eesti kaitseväele kui ka meie kaluritele ja kalakasvatajatele. Hea toit ja tugev kaitsevõime on iga riigi lahutamatud osad,“ ütles minister.
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse toitlustusteenuse portfellijuht Agne Silde tõdes, et ajateenistusse saabudes on noorte toiduvalik sageli piiratud ja mitte kõige tervislikum. Teenistuse lõpuks on nad aga omandanud harjumuse toituda mitmekesisemalt ja tervislikumalt. „Kalanädalal pakume kalatoite üle Eesti nii ajateenijatele, liitlastele kui ka teenistujatele. Teeme seda, et toetada meie sõdurite kaitsevalmidust kvaliteetse ja tervisliku toiduga ning kujundada nende toitumisharjumusi,“ sõnas ta.
Kalanädalal pakume kalatoite üle Eesti nii ajateenijatele, liitlastele kui ka teenistujatele. Teeme seda, et toetada meie sõdurite kaitsevalmidust kvaliteetse ja tervisliku toiduga ning kujundada nende toitumisharjumusi.
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus pakub toitlustust üheksas asukohas üle Eesti ning tagab kaitseväele toiduvarud ka kriisiolukorras. Keskus valmistab iga päev kolm söögikorda ligi 5000 ajateenijale, liitlasele ja teenistujale.
Peakokkadest löövad kalanädalal kaasa Tarvo Kullamaa Toiduakadeemiast, Koit Uustalu GMP Pühajärve restoranist, Juhan Heinsalu Mimosast, Urpo Reinthal Ylicool Cateringist, Kadri Tran restoranidest Mona ja Ralf, Allar Oeselg Big Green Eggist ja restoranist Dominic.