Tallinna tipprestoranide peakokad kogunesid Raekoja platsil traditsioonilisele ühispildile, et avada juba kahekümne neljandat korda Tallinna Restoranide Nädal. Sel korral osaleb Tallinna Restoranide Nädalal ühtekokku 94 restorani, millest rohkem kui kolmandik on pälvinud tipptasemel tunnustusi nagu Michelin, Falstaff ja Silverspoon.
„Mitte kunagi varem pole Tallinna Restoranide Nädalast võtnud osa nii palju restorane ega olnud nimekirjas nii suurel hulgal mainekate toidugiidide poolt tunnustatud restorane. Sellega oleme ainulaadsed mitte ainult Eestis, vaid kogu Baltikumis,“ sõnas Tallinna Restoranide Nädala algataja ja eestvedaja Paavo Pettai Tallinna ajaloolises Raekojas toimunud üritusel.
Kokku osaleb 1.-7. novembrini toimuval Tallinna Restoranide Nädalal 94 restorani, kes pakuvad sündmuse raames 101 erinevat menüüd. Rohkem kui kolmandik osalevatest restoranidest on pälvinud tipptasemel tunnustusi nagu Michelin, Falstaff ja Silverspoon. Mitmed restoranid on saanud tunnustusi koguni mitmes kategoorias, sealjuures Swissotelis asuv Horisont Restoran Baar on pälvinud kõik kolm.
„Kuna teatakse, et restoranid selle nädala nimel pingutavad ja panevad välja oma armastatuimad hitid, siis leidub kohti, mis müüakse koheselt välja. Samas mitmetes restoranides kohti veel jagub, kuid tasub kiirustada, sest nii mõistliku hinnaga maitseelamusi on võimalik nautida alles poole aasta pärast märtsis, kui toimub järgmine Tallinna Restoranide Nädal,” sõnas sündmuse korraldaja Mairit Saluveer
Kõik Tallinna Restoranide Nädalal osalevad toidukohad pakuvad ühe nädala raames kas fikseeritud hinnaga kahe- või kolmekäigulist à la carte menüüd ning sel aastal esmakordselt ka mitmekäigulist degustatsioonimenüüd tavapärasest kuni 25% soodsamalt. Kui degustatsioonimenüü hind on 70 eurot, siis kahekäiguline lõuna algab 15 eurost ja kolmekäiguline õhtusöök 25 eurost. Menüüd koosnevad sealjuures iga restorani armastatumatest roogadest.
Tallinna Restoranide Nädala traditsioonile pani viisteist aastat tagasi aluse Eesti Restoranide Liit. Selle aja jooksul on Tallinna Restoranide Nädalal müüdud üle 280 000 maitseelamuse ja serveeritud rohkem kui 645 000 rooga. Kõige esimesest nädalast võttis osa 25 restorani, mis pakkusid kahekäigulist lõunasööki 10 euro ja kolmekäigulist õhtusööki 20 euroga.
Restoranide ja nende poolt pakutavate roogadega saab tutvuda aadressil www.restaurantweek.ee. Soovi korral saab filtreerida toidukohti köögi, tunnustuse, hinna, käikude arvu ja kuupäevade kaupa.






