06

oktoober 2020
06.oktoober 2020

Eestlaste korraldatud toiduinnovatsiooni konverentsil esinevad Oatly ja Unilever

Foto: Unsplash

Juba kolmandat aastat järjest toimub Eestis Põhjamaade suurim toiduettevõtjatele suunatud toiduinnovatsiooni konverents Food Innovation Summit, kus astuvad üles tunnustatud kodumaised ja rahvusvahelised eksperdid, ettevõtete esindajad ja toiduinnovaatorid. 7. oktoobril videokonverentsi formaadis toimuva ürituse põhifookus on aina kasvaval taimse toidu trendil.

Alternatiivsete valguallikate valdkonda on 2020. aasta esimeses pooles tehtud 1,1 miljardi USA dollari väärtuses riskikapitali investeeringuid, mis ületab kõiki eelmise aasta investeeringuid kahekordselt. Konverentsi korraldajate sõnul eelistatakse taimset toitu üha enam ning selle trendiga on kaasa läinud ka märkimisväärne osa toiduettevõtetest.

“Taimsed alternatiivid ei ole kindlasti suunatud vaid taimetoitlastele. On erinevaid põhjuseid, miks inimesed valiku just taimse toidu kasuks langetavad. Aastate jooksul on meie konverentsil üles astunud toidusektori suured tegijad nii Eestist kui ka välismaalt ning kõik nad on kinnitanud, et taimsete valikute nõudlus kasvab tohutu kiirusega,” sõnas konverentsi peakorraldaja, Taimse Teisipäeva kampaaniajuht Anna Kaplina.

Konverents toob esile viimased trendid, uusimad tehnoloogiad ja suurimad kasvumootorid taimse toidu ja kultiveeritud liha valdkonnas. Eestist astuvad üles Paulig Grupi turundusdirektor Mariell Toiger, Rimi ostudirektor Maris Rannus ja Taimse Teisipäeva kampaaniajuht Anna Kaplina. Peaesineja on USA kultiveeritud liha pioneer Memphis Meats, lisaks on rahvusvahelistest tegijatest esindatud globaalne kaerapiimahiiglane Oatly, rebitud kaera hitt-toodete tegija Gold&Green, globaalne suur toidutootja Unilever ja paljud teised. Üritust korraldab Eesti taimse toidu ekspertgrupp Taimne Teisipäev.

Lisainformatsiooni ja piletid üritusele on leitavad siin.