Viljandi pärimusmuusika festival avas registreerimise toitlustajatele, kes soovivad pakkuda kohalikku, mitmekesist ja keskkonnasõbralikku toitu. 2026. aasta festivalil luuakse Vabaduse platsist ja mõisapargist ühtne pärandi- ja toiduala ning vanalinna alal Lossi tänaval toimub lisaks käsitöö ja disaini müük. Toitlustajate valikul hinnatakse menüü isikupärasust, taimsete valikute olemasolu ning kodumaise või mahedalt kasvatatud tooraine kasutamist. Registreerimine toitlustajatele kestab kuni aprilli lõpuni, käsitöölistele ja õpitubade pakkujatele avaneb see jaanuaris. Festival rõhutab keskkonnasäästlikkust ning ootab, et toitlustajad järgiksid korduskasutuse ja jäätmenõudeid.
See kokkuvõte on loodud tehisaru abil. Tulemuses võib esineda ebatäpsusi, seetõttu soovitame lugeda ka täismahus artiklit. Tagasiside: info@goodnews.ee.
Viljandi pärimusmuusika festival avas registreerimise toitlustajatele, kes soovivad tänavusel festivalil kohalikku, mitmekesist ja keskkonnasõbralikku toitu pakkuda.
2026. aasta festivalil kujundatakse Vabaduse platsist ning poolest mõisapargist ühtne vaba sissepääsuga pärandi- ja toiduala, kus huvilisi ootavad toidupakkujad ja käsitöölised. Pääsmega passialal asuv toiduala on sarnaselt eelmisele festivalile mõnevõrra väiksem kui varasematel aastatel, kuid mõlemas pööratakse tähelepanu kvaliteedile ja keskkonnateadlikele valikutele. Lisaks täitub taas festivali vanalinna ala Lossi tänaval, kuhu oodatakse toiduga kauplejaid, Eesti disainereid ning rahvusliku käsitöö tegijaid.
Toitlustajatele mõeldud registreerimisvorm on avatud kuni 30. aprillini 2026, kuid käsitöölistele ja õpitubade pakkujatele avatakse registreerimine jaanuaris.
Toitlustajate valikul hinnatakse menüü isikupärasust ja terviklikkust, vegan- ja taimsete valikute olemasolu ning kodumaise või mahedalt kasvatatud tooraine kasutamist. “Soovime festivali külastajatele ja esinejatele pakkuda kvaliteetset ja mitmekülgset toiduvalikut ning puhast toitu,” räägib festivali müügiplatside pealik Kätrin Hanschmidt. Oluliseks peetakse ka võimalust lisada menüüsse väiksema portsjoni variant ning valmisolekut järgida festivali korduskasutus- ja jäätmenõudeid.
- Eesti Pärimusmuusika Keskus väärtustab festivali võimalikult keskkonnasäästlikku korraldamist ning samu põhimõtteid kutsutakse järgima ka toitlustajaid.
- Täpsem info ja registreerimisvorm on leitav festivali kodulehelt.



