05

jaanuar 2022
05.jaanuar 2022

Tallinna Teeninduskool pani kokku uue aasta esimese menüü

Foto: Pixabay

Tallinna Teeninduskooli õpperestoran ootab sõpru tagasi juba enne kolmekuningapäeva proovima uut menüüd.

Teisipäeviti pakuvad õpetaja Eero Olavi Kippa ja kokagrupp KK19-PE1:

  • aurutatud Bao kuklid rebitud pardiliha, kimtšikapsa ja seesamikastmega
  • röstitud lõhefilee, frititud aedviljad, dash’i-võiemulsioon, pastinaagikreem
  • šokolaadi-fondant, ingverijäätis ja pohlavaht

Kolmapäevad muudavad maitsvaks õpetaja Riina Laht ja kokagrupp KK19-PE3:

  • kalakonsomee kalarulli ja köögiviljadega
  • hamburger veisepihviga, friikartulid
  • pošeeritud pirn, kamavaht, Melba kaste, mandliküpsis

Neljapäeviti soovitavad õpetaja Merit Martin ja kokagrupp KK19-PE3:

  • ricotta-sõrnikud, basiilikupesto ja tomat
  • mägihõrnas, kartuli-mädarõikapüree, grillitud bok choy ja Hollandi kaste
  • šokolaadivaht, küpsetatud valge šokolaad, tuille ja vaarikad

Reeded ja nädalad kokku võtavad õpetaja Diane Sarapuu-Kelder ja kokagrupp KK19-PE1:

  • kataifi-tainas hiidkrevetid salatipadjal, ürdimajonees
  • Tonkatsu-raamen chashu-sealihaga
  • kookose-münditarretis marineeritud marjade ja mangoga

Ostes kõik kolm käiku, on hinnaks 8 eurot.

20. jaanuaril ootab Teko restoran õhtusöögile, mille menüü on kokku pannud restoranide Mon Repos ja The Kurze peakokk Leonid Suvorov. Toidud valmistavad ja teenindavad kolmanda kursuse kokaõpilased.

  • Tervitus: hirvetartar, tapiokitšips, õunageel
  • Eelroog: kammkarbi ceviche Leche de Tigre ja astelpajuga
  • Pearoog: hirvesteik kõrvitsa, juurselleripudru ja konjakikastmega
  • Dessert: pistaatsiaekleer

21. jaanuari menüü paneb kokku restorani Mon Repos peakokk Erik Prosvirin. Toidud valmistavad ja külalisi teenindavad kolmanda kursuse kokaõpilased.

  • Tervitus: rostbiif, must leib ja mädarõigas
  • Eelroog: lõheballotiin avokaado-carpaccio, siiamarja ja apelsini-passionivilja kastmega
  • Pearoog: röstitud pardifilee petersellijuure fondant‘i, mustsõstra ja peedi-demi glace‘ga
  • Dessert: Tarte Tatin (klassikaline Prantsuse tagurpidi õunakook) mascarpone-jäätisega

Piletid hinnaga 15 eurot on müügil restoranis. Sisse pääseb COVID-tõendiga.