Oktoobri alguses teleekraanile jõudev MasterChef Eesti neljas hooaeg toob võistlustulle 12 professionaalset kokka, kel nii mõnelgi ette näidata märkimisväärsed saavutused nii kodu- kui ka välismaal.
“MasterChef Eesti uus hooaeg toob ekraanile tõelise kirgede tormi, sest erinevalt varasemate aastate osavatest kodukokkadest astuvad nüüd pliidi äärde inimesed, kelle jaoks on toidutegemine nii töö kui ka kogu elu! Nad ei ole konkurendid ainult meie telesaates, vaid sageli ka päriselus, mistõttu on kordaminekud või möödalaskmised kordi suuremad,” räägib saate peaprodutsent Kaupo Karelson.
MasterChef Eesti uus hooaeg toob ekraanile tõelise kirgede tormi, sest erinevalt varasemate aastate osavatest kodukokkadest astuvad nüüd pliidi äärde inimesed, kelle jaoks on toidutegemine nii töö kui ka kogu elu!
Sarja castingule tulnud 40 professionaalsest kokast hakkab MasterChefi köögis omavahel mõõtu võtma 12. Pinged tekivad juba esimeses episoodis, mil kandidaatide seast valitakse välja need, kes panid lauale nii oma oskused kui ka südame.
Kokkade kogemus on seejuures märkimisväärne – nii mõnigi on restoraniäris tegutsenud juba kaks kümnendit. Kodumaiste kõrval on kokkadel ette näidata ka töökogemus välismaistes restoranides ning tunnustustki on kogutud nii siin- kui ka sealpool piiri. Näiteks lähevad võistlustulle mitmeid aasta parima koka tiitli võitnud professionaalid.
“Televaatajatel saab olema kindlasti põnev jälgida, kas saates saadab edu kokka, kes on töötanud ka Gordon Ramsey restoranis või hoopis koroonaajal vanemate koduköögis alustanud ettevõtjat, kellest nüüdseks on saanud ühe armastatud restorani omanik. Või üllatab fine dining-kokkasid oma oskustega hoopis argielus kooli- ja lasteaialaste toidu eest vastutaja?” avab Karelson uue hooaja osalejate taustu.
Televaatajatel saab olema kindlasti põnev jälgida, kas saates saadab edu kokka, kes on töötanud ka Gordon Ramsey restoranis või hoopis koroonaajal vanemate koduköögis alustanud ettevõtjat, kellest nüüdseks on saanud ühe armastatud restorani omanik.
Juba neljandat hooaega kohtunikurollis olev Õie Pritson kinnitab samuti, et ees ootab pingeline hooaeg, sest kui kodukokkade puhul hinnati eelkõige toidu maitset, siis professionaalsete kokkade puhul mängivad rolli just pisidetailid. „Mõnikord sai otsustavaks, kas kõrvetatud porgand oli taldrikul diagonaalis või püsti. Nad kõik olid nii võrdsed.“
Pritson on veendunud, et professionaalsete kokkade nipid mõjutavad ka televaatajatest toiduentusiaste ning nii mõnigi kodune kartulipuder muutub tänu sellele senisest märksa peenemaks. “MasterChefi köögis kohtuvad prantsuse kokakunst, Aasia mõjutustega Euroopa köök ja klassikalised retseptid modernses võtmes.”
Kuna paljud saates osalevad kokad töötavad Eesti tuntud restoranides, loodavad nii Karelson kui ka Pritson, et saade annab hoogu juurde ka kohalikule restoraniärile ja meelitab inimesi veel rohkem minema kodust välja sööma.
- “MasterChef Eesti: Professionaalid” hooaja esimene osa on Telia Inspira eetris juba 4. oktoobril.
- Kokakunsti tipptegijaid hindavad kohtunikud Õie Pritson, Orm Oja ja Silver Illak.