20

oktoober 2025
20.oktoober 2025

Metsikud maitseelamused Lõuna-Eestis

Caroline Kuzmin

Praktikant (Tartu Ülikool)

Head uudised

GoodNews

39 sek
Foto: Maanus Kullamaa / Tartu 2024

Esimesel novembril stardib tänavu juba kuuendat korda sügisene maitseelamuste kampaania “Metsast taldrikule”. Kuuest Lõuna-Eesti maakonnast võtab osa ligi 60 restorani ning oma erimenüüdega loovad nad maitseelamusi 1. – 16. novembrini.

“Metsast taldrikule” kampaania on kujunenud kohalike ja külastajate seas väga oodatud ja rõõmustavaks sügistraditsiooniks. “Metsast taldrikule põnevad ja metsikud maitseelamused ühendavad looduse, kohalikud maitsed ja peakokkade loovuse. Sügis inspireerib looma hooajalist ja ainulaadset, seda ka selleaastased erimenüüd peegeldavad,” jagab Tartu toiduvaldkonna juht Marilin Kroon.

 Metsast taldrikule põnevad ja metsikud maitseelamused ühendavad looduse, kohalikud maitsed ja peakokkade loovuse.

Restoranikampaania pakutavad eriroad jäävad 27-32€ hinnavahemikku, menüü sisaldab kaht käiku koos peakoka üllatusega. Põnevaid ja erilisi toidukoosluseid on leidub igale maitsele: seenemoos, hirveliha-kitsemampli biifsteek, metskitserullid, sarapuupähkli-kuusevõrsebesee, odrapopcorn ja mascarpone-nõmmliivatee kreem. Need on vaid mõned näited, milles kajastub Lõuna-Eesti metsade ja kohaliku toidu rikkalikkus.

  • Kõik restoranid ja menüüd on üleval kampaaniakodulehel metsasttaldrikule.ee. Erimenüüd on saadaval 1.-16. novembrini. Tartu linnast osaleb 21 toitlustusettevõtet.

Kampaaniat korraldavad ja rahastavad Lõuna-Eesti Turismiklaster ja Visit Tartu (SA Tartumaa Turism), Tartu linna ettevõtluse arengu osakond, Jõgevamaa Koostöökoda, Valgamaa Arenguagentuur ja Viljandi linn.