Tartu Toidujagamine kostitab rahvusvahelisel pudrupäeval 10.oktoobril kell 7.30-8.30 Tartu Raekoja platsil soovijaid maitsva täistaimse hommikupudruga.
Eesti Toitumisnõustajate Ühendus (ETNÜ) soovitab: “Parim hommikusöök on selline, mis täidab kõhtu, annab energiat ja loomulikult peab see ka maitsev olema. Toitumisnõustajad soovitavad süüa sagedamini hommikusöögiks just putrusid, sest teravili sisaldab häid mineraalaineid ning on heaks energia allikaks.”
Toitumisnõustajad soovitavad süüa sagedamini hommikusöögiks just putrusid, sest teravili sisaldab häid mineraalaineid ning on heaks energia allikaks.
Putru saab valmistada arvukatest teraviljadest ja särtsu lisamiseks kasutada erinevaid lisandeid ning maitseaineid, kuid Tartu Toidujagamise vabatahtlikud valmistavad sedapuhku odrajahu- ja riisimannaputru taimse või, piima ning moosiga. Lisaks pakutakse ka väikest magusat ampsu.
Miks on puder toiduraiskamise vähendamise seisukohast suurepärane valik?
- Väheste kauasäilivate koostisosadega saab maitsva ja toitva tulemuse
- Pudru kogust on lihtne reguleerida, mis vähendab võimalikke ülejääke
- Fantaasiarikka pudru saab erinevaid kappi kogunenud teraviljajääke kokku segades
- Teravili on paljude teiste toiduainetega võrreldes keskkonnasõbralikum tooraine
- Puder valmib kiiresti ja sel saab lasta peale keemiseni jõudmist ise lõpuni haududa, mistõttu kulub vähem energiat
Toidupäästmine ja keskkonnasõbralik eluviis kuuluvad kokku, mistõttu tervisliku sooja hommikupudru huvilistel tuleks kaasa haarata oma toidukarp ja lusikas ning kohale saabuda võiks jalgsi, jalgratta või ühistranspordiga.
Tartu Toidujagamine soovitab kõigil, kel jääb üle toidukraami, leida toidule äraviskamise asemel uus kodu. Ideaalseks variandiks on see toimetada Tartu linna mitmetesse toidukappidesse.