6.–12. oktoobrini tähistatakse üle Eesti Leivanädalat, mis juhib tähelepanu eestlaste ühele vanimale ja tähtsamale toidule – leivale. Nädala jooksul korraldatakse erinevaid ettevõtmisi, kus tutvustatakse leivategemise kombeid, jagatakse teadmisi leiva toiteväärtusest ning mõtestatakse leiva sügavat rolli meie kultuuris ja igapäevaelus.
Leivanädal kulmineerub traditsiooniliselt lõikuspühaga, mis sümboliseerib tänuavaldust saagile ja toidule ning tuletab meelde meie sidet põldude, leivavilja kasvatamise ning rahvapärandiga.
Leivanädala sümboolne avalöök Kadriorus
Leivanädala avalöögina viis Eesti Leivaliidu president Uno Kaldmäe sümboolse uue leiva pätsi president Alar Karisele, väljendades sellega tänu saagile ja austust leiva kui rahvussümboli vastu.
President Karis jagas hetke ka oma sotsiaalmeedias, kirjutades:
„Tähistame üle Eesti ja paljudes koolides leivanädalat, mil pagarid ja Eesti Leivaliit tutvustavad leivategemise kombeid ning leiva tähtsust meie kultuuris ja igapäevaelus. Eks Eesti rukkijahust küpsetatud leiva tunneb maitse järgi kohe ära. Tänavu kingituseks saadud traditsiooniline uudseleiva päts on seekord @hiiumaa_pagar küpsetanud. Maitselt meenutab Bruno nime kandev leib kunagist Borodino leiba. Erilise nüansi annab leivale koriander. Jätku leiba!“