Suvine grillihooaeg pakub tõelise elamuse, kui grillil säravad ka kergemad ja värvikirevamad palad − värsked köögiviljad. Harrastuskokk ja MasterChef 2023 võitja Ivari Vokk jagab nõu, kuidas krõmpsuvaid ja maitseküllaseid köögivilju grillil täiuslikult valmistada.
- Hoolitse selle eest, et grill oleks puhas − nii nagu enne uut toitu pesed puhtaks supipoti
- Grilli hooajalisi köögivilju – need on kõige mahlasemad ja maitsekamad
- Ära pinguta maitsestamisega üle ja ole soolaga tagasihoidlik
- Kõvemaid köögivilju (nagu näiteks porgand, juurseller, peet või lillkapsas) tasub enne grillimist kergelt keeta
- Grillimiseks sobiv kuumus on 160-180 ⁰C. Tunned selle ära nii, kui saad hoida kätt grillist mõne sentimeetri kõrgusel 3–4 sekundit, enne kui hakkab kõrvetama
- Jäta köögivili õrnalt krõmpsuks – nii tuleb esile selle värskus ja ehe maitse
- Valmidust saad proovida noaotsaga, just nagu kartulit keetes
- Ära lase köögiviljadel mustaks kõrbeda ega süttida
- Väldi liigset õli – see võib sütel tilkudes tekitada suitsu ja leeki
- Lõika mustaks kõrbenud osad enne söömist ära
- Mida värviküllasem su grillroa taldrik lõpuks välja näeb, seda parem – see on tervislik ja rõõmustab silma